رفتن به محتوای اصلی
x
  • حضور 6 پژوهشگر مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی در فهرست 2 درصد دانشمندان برتر جهان در سال 2025

    بر اساس تازه‌ترین رتبه‌بندی جهانی دانشمندان که توسط دانشگاه استنفورد منتشر شده است، 6 نفر از اعضای هیئت علمی و پژوهشگران مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی در میان 2 درصد دانشمندان برتر جهان در سال 2025 قرار گرفته‌اند.
    گفتنی است این رتبه‌بندی توسط پژوهشگران دانشگاه استنفورد و بر پایه داده‌های موجود در پایگاه اطلاعاتی Scopus انجام شده است.

    در این ارزیابی، علاوه بر شاخص‌های کمّی مانند تعداد مقالات و میزان استنادات، از شاخص‌های ترکیبی نظیر hm-index استفاده شده است.

  • بازدید از مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی

    در روز سه شنبه مورخ 22 مهرماه 1404 مدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات، سرپرست هماهنگی امور مراکز تحقیقاتی، رئیس ارتباط دانشگاه با صنعت، کارشناس مسئول طرح های اثر گذار و کارشناسان مرتبط معاونت تحقیقات و فناوری از مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی بازدید به عمل آوردند. در این بازدید که رییس و معاون پژوهشی و اعضای محترم شورای پژوهشی مراکز نیز حضور داشتند، ضمن بازدید میدانی و بررسی امکانات و تجهیزات مرکز، طی برگزاری جلسه ای به بیان اهداف، برنامه استراتژیک و عملیاتی مرکز پرداخته شد و در خصوص مشکلات، چالش ها، راهکارها و پیشنهادات اصلاحی، ارتقاء رتبه و شاخص های مرکز بحث و تبادل نظر گردید.

  • Elsevier published a book by a professor member of the Faculty of Nutrition and Food Sciences

    The book by Dr. Hadis Rostamabadi, a professor member of the Faculty of Nutrition and Food Sciences of Isfahan University of Medical Sciences, entitled "Electrospinning and Electrospraying Encapsulation of Food Bioactive Compounds" has been published by Elsevier.

  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه و علوم غذایی توسط الزویر

    کتاب دکتر حدیث رستم آبادی عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با عنوان "Electrospinning and Electrospraying Encapsulation of Food Bioactive Compounds" در انتشارات الزویر (Elsevier) به چاپ رسید. 

     ضمن عرض تبریک، سلامتی و موفقیت روزافزون ایشان را آرزومندیم. 

  • نسشت خبری ترجمان دانش با عنوان " ارزیابی کیفیت میکروبی و ارزش تغذیه نمونه های محلول تغذیه ی روده ای اخذ شده از بیمارستان های شهر اصفهان و بررسی تاثیر مخلوط اسانس آویشن، زعفران و زردچوبه بر کیفیت میکروبی و ظرفیت آنتی اکسیدانی"

    روز یکشنبه 28 بهمن ماه، نسشت خبری ترجمان دانش با عنوان " کاهش آلودگی میکروبی محلول‌های تغذیه‌ای با اسانس‌های گیاهی" در معاونت تحقیقات و فناوری ساعت 10 الی 12 برگزار گردید. گزارش این نشست به شرح زیر می باشد:

    فرمول‌های تغذیه روده‌ای تجاری به عنوان بخشی از حمایت تغذیه‌ای برای بیماران استفاده می‌شوند. این فرمول‌ها به صورت صنعتی تولید می‌شوند و بر اساس نیازهای خاص پزشکی طراحی شده‌اند. آنها معمولاً استریل هستند و شامل رژیم‌های غذایی مختلفی می‌شوند .

  • آیا بین چاقی و کمبود ویتامین دی ارتباطی وجود دارد ؟

    اضافه وزن و چاقی به عنوان تجمع بیش از حد چربی در بدن خطرات زیادی برای سلامتی ایجاد می کند.   از نظر علمی شاخص توده بدنی (BMI) بالای 25 اضافه وزن و بالای 30 چاقی محسوب می شود. سالانه بیش از 4 میلیون نفر در جهان بدلیل اضافه وزن یا چاقی میمیرند. چاقی پنجمین علت مرگ و میر در جهان است.

    میزان چاقی در کشور ما 26 درصد و میزان اضافه وزن37 درصد است  و فقط 37 درصد مردم وزن طبیعی دارند. ضمنا شیوع چاقی در زنان بیشتراز مردان است و چاقی در بزرگسالان و کودکان همچنان در حال افزایش است.

  • کورکومین (ماده موثر زردچوبه) می‌تواند در بهبود تعداد و شدت حملات میگرن، وضعیت التهابی و استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به میگرن مؤثر باشد.

    اگرچه پاتوفیزیولوژی و علت دقیق میگرن هنوز نامشخص است، استرس اکسیداتیو، التهاب و عدم تعادل عصبی غدد درون ریز به عنوان عوامل خطر حیاتی برای حملات میگرنی شناخته می‌شوند. کورکومین یک جزء فعال و یک ترکیب دیکتون پلی فنلی است که از زردچوبه استخراج می‌شود. کورکومین به دلیل اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ضد پروتئین و ضد درد، یک کاندید امیدوارکننده برای پیشگیری و کنترل میگرن است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر کورکومین بر سردرد‌های میگرنی بود. بر اساس مطالعات کارآزمایی‌ بالینی موجود، نانو کورکومین با دوز 80 میلی‌گرم در روز به مدت دو ماه در بهبود وضعیت سلامت بیماران مبتلا به میگرن استفاده شد.

  • مراسم افتتاح مجموعه مراکز تحقیقاتی دانشگاه با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت

    دکتر پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاح مجموعه مراکز تحقیقاتی اصفهان گفت: یکی از الزامات مراکز تحقیقاتی علاوه بر نیروی انسانی مجرب تهیه زیر ساخت فیزیکی است. امروز بسیار خرسندم که شاهد این اتفاق مبارک بودم که دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای تمرکز 17 مرکز تحقیقاتی و تبادل اطلاعات پژوهشی بین مراکز ، مجتمع مراکز تحقیقاتی را ساخته و در این روز افتتاح و مورد بهره برداری قرار می گیرد.

  • کسب ضریب تأثیر توسط 7 مجله دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

    کسب ضریب تأثیر توسط 7 مجله دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

    براساس گزارش استنادی مجلات (JCR) پایگاه استنادی کلاریویت(Clarivate) ، مجلات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به شرح ذیل:

    1. International Journal of Preventive Medicine

    2. Iranian Journal of Nursing and Midwifery Research

    3. ARYA Atherosclerosis

    4. Advanced Biomedical Research

    5. Journal of Education and Health Promotion

    6. Journal of Research in Pharmacy Practice

    7. Research in Pharmaceutical Science

  • طولانی شدن زمان انتظار برای عمل جراحی باریاتریک می تواند باعث افزایش مجدد وزن در بیماران گردد
    افزایش شیوع چاقی مفرط و تقاضا برای جراحی باریاتریک موجب طولانی شدن لیست انتظار جراحی باریاتریک گردیده است. مطالعه تغییرات وزن و آزمایش‌های بیوشیمیایی افراد لیست انتظار جراحی باریاتریک می‌تواند با کمک به تعیین مداخلات مناسب و حتی تغییر سیستم مدیریت بیماران لیست عمل، به بهبود نتایج متابولیک بعد از عمل و کاهش خطر عوارض کوتاه و یا بلند مدت بعد از عمل بیانجامد. روند تغییرات وزن در افراد حاضر در فهرست انتظار جراحی باریاتریک نشان می دهد که وزن افراد در 3 مراجعه اول به کلینیک، کاهش و سپس از مراجعه چهارم تا دهم، روند تغییرات وزن افزایش داشته است.