رفتن به محتوای اصلی
x

درباره ما

 

معرفی و تاریخچه مرکز:

دو دهه گذشته اعضای دانشکده تغذیه در زمینه پیشگیری و درمان چاقی، غنی سازی نان با آهن، شناسایی و درمان کمبود ید در گروههای آسیب پذیر استان اصفهان حضور فعال داشته اند. مرکز تحقیقات امنیت غذایی به منظور ارتقای پژوهش در زمینه های مختلف پایه و کاربردی علم تغذیه از هر دو بعد کیفی و کمی و با هدف بهبود سطح سلامتی جامعه در تاریخ 88/04/30 راه اندازی و با پیگیری های مستمر سرانجام در دویست و دومین جلسه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی در تاریخ 89/2/6 با تأسیس آن موافقت اصولی به عمل آمد. 

این مرکز در اولین سال کار خود توانست ۴۶/۶۵۸ امتیاز کسب کند که در مقایسه با دیگر مراکز تحقیقاتی با فعالیت کمتر از یکسال (مصوب ۱۳۸۹) و همچنین در مقایسه با مراکز تحقیقاتی با فعالیت کمتر از سه سال (مصوب ۱۳۸۷ به بعد) موفق به کسب بیشترین امتیاز شد.  نهایتا در دویست و بیست و چهارمین جلسه شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی در تاریخ92/2/23 با تأسیس این مرکز به مدت ۵ سال موافقت قطعی  آمد.

ل

این مرکز در سالهای۹۰ ،۹۱ و۹۲  موفق به کسب رتبه اول کشوری در بین مراكزتحقيقات با۱تا۳سال(بيومديكال) و در سال ۱۳۹۳ موفق به کسب رتبه اول در بین مراكزتحقيقاتبا بیش از۳سال(بيومديكال) در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گردید.

براساس نتایج ارزشیابی وزارت متبوع از مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی کشور در سال ۱۳۹۴، مرکز تحقیقات امنیت غذایی رتبه ۵ کشور و رتبه اول دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در بین مراكزتحقيقات بابیش از۳سال(بيومديكال) را کسب نمود.

مرکز در طی سالهای۱۳۹۰،۱۳۹۱ و۱۳۹۲  موفق به کسب رتبه اول کشوری در بین مراكزتحقيقاتی با۱تا۳سال سابقه (بيومديكال) گردید. در طی سال های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ این مرکز رتبه اول در بین مراكز تحقيقات با بیش از۳سال سابقه (بيومديكال) در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را کسب نمود.همچنین  مرکز تحقیقات امنیت غذایی در ارزشیابی سال 1399 موفق به کسب رتبه برتر کشوری گردید.

در دویست و هفتاد و پنجمین جلسه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی در تاریخ 98/8/12 با تکدید مجوز این مرکز به مدت ۵ سال دیگر موافقت قطعی به عمل آمد. 

نامه

همچنین طبق نامه شماره 2422/700/د مورخ 1400/4/25 معاون تحقیقات و فنآوری وزارت متبوع، مرکز تحقیقات امنیت غذایی به عنوان یکی از 23 مرکز تحقیقات حائز شرایط جهت طی نمودن مراحل فرآیند تصویب چارت تشکیلاتی قرار گرفت.

به استناد رای صادره در دویست و هشتاد و ششمین جلسه شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی مورخ 1401/3/22 با تغییر نام مرکز تحقیقات " امنیت غذایی" به مرکز تحقیقات " تغذیه و امنیت غذایی" موافقت قطعی بعمل آمد.

نامه

 

**اهداف، چشم انداز و ماموریت مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی:

  • اهداف کلان:

G1- بهبود وضعیت امنیت غذا و تغذیه در استان

G2- پیشگیری، کنترل و درمان چاقی و بیماری های مرتبط با آن در استان

 G3-تولید و حمایت از محصولات سلامت محور

  • چشم انداز:

 مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در صدد است با انجام طرح های پژوهشی با کیفیت بالا در موضوعات کم نظیر و دارای الویت استانی و در عین حال کاربردی در کشور گام موثری در جهت بهبود وضعیت تغذیه و امنیت غذایی کشور و استان بردارد و درعین حال جایگاه اول خود در بین مراکز تحقیقاتی هم تراز در داخل استان را حفظ نموده و جایگاه پژوهشی خود در سطح کشور را ارتقا دهد.

  • ماموریت :

مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی  با هدف تعیین اولویت های پژوهشی مبتنی بر نیاز جامعه، انجام پژوهش های تغذیه ای در راستای ارتقای تغذیه و امنیت غذایی جامعه، پیشگیری و درمان بیماری های غیر واگیر (به ویژه چاقی و اضافه وزن، دیابت و بیماری های قلبی- عروقی)، پیشگیری و درمان بیماری های واگیر و نوپدید (کرونا و پسا کرونا) و در نهایت بهبود سطح سلامت جامعه  و ارتقای سطح کمی و کیفی فعالیت های پژوهشی پژوهشگران مرکز، تأسیس شده است.

*جهت مشاهده برنامه توسعه 3 ساله مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی اینجا کلیک نمایید.

***آدرس سازمانی مرکز(Affiliation): 

مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

Nutrition and Food Security Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran

****کارکنان مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی