وبینار "ریزپوشانی ترکیبات زیست فعال مواد غذایی"
به مناسبت هفته پژوهش وبینار "ریزپوشانی ترکیبات زیست فعال مواد غذایی"با تدریس خانم دکتر حدیث رستم آبادی، دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی و استادیار مرکز تحقیقات امنیت غذایی، روز سه شنبه ۱6آذرماه، ساعت 13-14 برگزار گردید.
بطور خلاصه در این وبینار به تبیین موضوع ذیل پرداخته شد:
- ترکیبات زیست فعال مواد غذایی (مانند کاروتنوئیدها، ویتامین ها، ترکیبات فنلی و...)، ترکیباتی هستند که از منابع مختلف طبیعی حاصل می گردند و خواص کاربردی و سلامتی بخش قابل توجهی دارند مانند خاصیت ضد سرطانی، ضد دیابتی و...
- به دلیل حساسیت بالای ترکیبات زیست فعال به عوامل محیطی و درون تنی، ریزپوشانی این ترکیبات ارزشمند درون سامانه های حامل مناسب از راه های افزایش پایداری آن ها است.
- در سیستم های غذایی، از حامل های بیوپلیمری زیست تخریب پذیر مانند لیپیدها، پروتئین ها و پلی ساکاریدها برای ریزپوشانی ترکیبات زیست فعال استفاده می گردد.
- در سامانه های حامل نوین، می توان ترکیبی از لیپیدها، پروتئین ها و پلی ساکاریدها را بسته به هدف ریزپوشانی استفاده کرد.
- مطالعات محدودی در زمینه کاربرد مستقیم ترکیبات زیست فعال ریزپوشانی شده در فرمولاسیون های غذایی موجود است و اکثر مطالعات محدود به کاربرد این ساختارها در مدل های غذایی جهت بررسی مکانیزم رهایش بوده است.
- مطالعات گسترده درخصوص کاربرد آزمایشگاهی و صنعتی این ساختارها در بسته های مواد غذایی انجام شده است که حاکی از اثربخش بودن فرآیند ریزپوشانی ترکیبات زیست فعال می باشد.